updates

Sla je tegenstander tot moes in PULP

Elke keer is het weer een verrassing voor de Jolly Club leden wat voor spel ze om de maand op de mat ontvangen. Deze keer werden ze verrast met PULP: een smoothie duel voor twee spelers waar het allemaal draait om het maken van impactvolle combinaties.

In PULP strijd je tegen elkaar om de beste smoothies te maken. Weet jij als eerste 13 of meer punten te scoren? Dan verpletter jij je tegenstander tot pulp en win je het spel!

PULP wordt over maximaal 5 rondes gespeeld. Elke ronde speel je om-en-om ingrediëntkaarten uit je hand gelijk aan het ronde cijfer. Met deze ingrediënten probeer je de meest impactvolle smaak combinaties te creëren. Speel bijvoorbeeld een ananas om alle appels die je daarna aan je smoothie toe voegt een boost te geven van 2 punten. Heb jij aan het eind van de ronde de meeste punten gescoord, dan krijg win je de ronde kaart en de daarbij behorende punten.

 

Het basisspel van PULP wordt gespeeld met identieke decks voor beide spelers, maar PULP bevat ook deckbuilding opties. Zo zijn er 4 decks waarmee spelers hun deck kunnen aanpassen voor een geavanceerd spel. Voeg bijvoorbeeld een gezonde boost aan je deck toe of ga voor een waar appelparadijs.

 

 

PULP is een twee-speler spel, maar kan ook gespeeld worden met drie of vier spelers als je twee exemplaren van het spel hebt. Speel je met 4-spelers dan wordt PULP een team spel. De teams zitten in dat geval om en om tegenover elkaar en zullen met hun ingrediënten hun linker tegenspeler aanvallen. Aan het eind van een ronde tel je de punten van je teamgenoot bij die van jou op en wint het team met de meeste punten de rondekaart.

PULP is het eerste spel van Nederlandse spelontwerper Casper van Est. Het artwork is gemaakt door Henk-Jan Hoogendoorn, die al eerder Chartered: The Golden Age, Hot Potato! en Boogie Beasts bij Jolly Dutch illustreerde.

Duik ongekende rijkdommen op in “ Sea or Shore ”

2024-04-26 14:16:00

Voor het tweede spel van de Jolly Club van 2024…


Dineer als een vorst in “ Royale: Party at Louis…

2024-02-23 11:18:31

Deze week kwam het eerste spel van 2024 van de…


Waag de sprong in het diepe bij In Too Deep

2023-12-07 16:45:25

Jolly Club leden werden deze maand vroeg verrast met het…


Sla je tegenstander tot moes in PULP

2023-11-02 16:56:36

Elke keer is het weer een verrassing voor de Jolly…


Het 10e Jolly Club spel is bekend!

2023-09-01 14:53:25

Wat gaat de tijd toch snel, het 10e Jolly Club…