updates

Het 10e Jolly Club spel is bekend!

Wat gaat de tijd toch snel, het 10e Jolly Club spel ligt alweer bij de leden op de mat. Om de maand krijgen Jolly Club leden een geheel nieuw spel opgestuurd, telkens is het weer een verrassing wat het is. Deze keer was dat Odd Shop, een magisch veiling kaartspel van onze eigen Adrie Drent.

Odd Shop doosje

In dit spel worden de spelers verwelkomt in Odd Shop: het veilinghuis voor al je rariteiten. Verzamel op eigen inzicht de beste objecten of huur een expert in om meer zekerheid te krijgen. Wees namelijk gewaarschuwd: niet alles is wat het lijkt! Bied, bluf en handel, en verzamel zo in 5 tot 10 rondes de objecten die het beste in jouw verzameling passen. Heb jij aan het eind van het spel de meest waardevolle collectie? Dan ben jij de winnaar van Odd Shop!

Beslis voordat het spel begint hoeveel rondes jullie willen spelen en steek de veilinghamer kaart op de bijbehorende plek in de objecten stapel. Een kort potje van 5 rondes duurt ongeveer een half uurtje. Gebruik je alle kaarten en speel je 10 rondes dan heb je ruim een uur aan speelplezier. Het aantal rondes heeft effect op hoeveel bonuspunten een set objecten aan het eind van het spel oplevert.

Elke ronde begint met het neerleggen van 5 gesloten echtheidskaarten met daarop 5 open objectkaarten. Dit zijn de vreemde objecten waar jullie deze ronde op gaan bieden met je kredietkaarten. Van een afstandje is het echter lastig te zien of een object authentiek of een replica is. Om hier achter te komen kunnen spelers een Expert raadplegen, dit kost hun echter wel krediet, waardoor ze minder hebben om deze ronde mee te bieden. Ze kunnen deze kennis uiteraard wel inzetten om hun medespelers te manipuleren. De objecten worden één voor één geveild waarbij spelers bieden met hun kredietkaarten. Bied jij het meeste voor een object, dan is deze, inclusief de gesloten echtheidskaart van jou. Al het krediet wat je geboden hebt, leg je opzij en kan je deze beurt niet meer gebruiken. De rest neemt hun krediet weer op handen.

Nadat alle 5 objectkaarten van de ronde geveild zijn, mogen spelers hun aanwinsten controleren of gaan handelen. Elke speler mag zelf bepalen of ze eerst willen gaan handelen of eerst hun echtheidskaart(en) willen open draaien. Je bent vrij in hoe je wilt handelen. Zo mag je objecten ruilen, weggeven of (ver)kopen voor krediet. Let wel op! Koop jij een kaart van een ander met krediet, dan gaan de kredietkaarten die je daarvoor gebruikt permanent naar de andere speler en speel jij dus met minder krediet het spel verder.

Dit gaat zo door totdat de kaart met de veilinghamer getrokken wordt. Nu is het tijd om te zien wie de meest waardevolle collectie heeft verzameld! Eerst wordt van alle objecten waarvan de waarde nog onbekend is gekeken of deze authentiek of een replica zijn. Daarna tel je de waardes van je objecten en eventuele bonuspunten bij elkaar op. Je scoort bonuspunten als je een bepaald aantal kaarten van dezelfde categorie hebt, te herkennen aan hun kleur en symbool. Ook scoor je bonuspunten voor elke complete set in de uitrusting categorie. Degene met de meeste punten, heeft de meest waardevolle collectie en wint daarmee Odd Shop!

Na Hot Potato!, If It Fits en Télos, is Odd Shop het 4e kaartspel van Adrie Drent wat uit komt bij Jolly Dutch. Het prachtige en gedetailleerde artwork is van Nicholas Westgård. Nicholas liep een half jaar stage bij ons en ontwierp in die tijd al het artwork voor Odd Shop. Dit is daarmee het eerste gepubliceerde spel met zijn artwork er op. We hopen nog vele andere spellen met zijn artwork te zien in de toekomst.

Spot de dieren in "PANDA"

2024-06-27 23:37:01

In het 15e Jolly Club spel gaan we naar het…


Duik ongekende rijkdommen op in “ Sea or Shore ”

2024-04-26 14:16:00

Voor het tweede spel van de Jolly Club van 2024…


Dineer als een vorst in “ Royale: Party at Louis…

2024-02-23 11:18:31

Deze week kwam het eerste spel van 2024 van de…


Waag de sprong in het diepe bij In Too Deep

2023-12-07 16:45:25

Jolly Club leden werden deze maand vroeg verrast met het…


Sla je tegenstander tot moes in PULP

2023-11-02 16:56:36

Elke keer is het weer een verrassing voor de Jolly…