updates

Synergy is het 9e Jolly Club spel!

Vorige week was het weer zo ver! De leukste verrassing van de maand lag weer bij Jolly Club leden op de mat. Om de maand krijgen Jolly Club leden een geheel nieuw spel opgestuurd, telkens is het weer een verrassing wat het is. Deze keer was dat Synergy!

Synergy doosjeSynergy is het eerste volledig coöperatieve spel van de Jolly Club. In Synergy draait het allemaal om het correct aanvoelen van je medespelers. Jullie worden op een missie gestuurd en moeten deze samen zien te volbrengen. Jullie kunnen echter niet met elkaar communiceren. Je zal dus logisch moeten nadenken en een inschatting moeten maken wat de rest gaat doen.

Op je missie kaart staat hoeveel rondes jullie moeten winnen en hoeveel levens jullie hebben. Ook vind je informatie over eventuele actiekaarten die je kan gebruiken of uitdagingen die je moet vervullen. Een missie is geslaagd als jullie het aangegeven aantal rondes hebben gehaald. De missie faalt wanneer jullie al je levens zijn verloren.

 

Tijdens een missie speelt elke speler twee cijferkaarten en één opdrachtkaart. Aan het eind van de ronde worden de cijferkaarten bij elkaar opgeteld en word er gekeken of je je opdracht hebt gehaald. In de meeste rondes van Synergy begin je met het gedekt spelen van een cijferkaart. Heeft iedereen een kaart gespeeld dan worden deze open gedraaid. Daarna moet je bedenken welke opdracht jij denkt te kunnen halen en speel je jouw opdracht gesloten voor je neer. Nadat iedereen een opdracht heeft gekozen wordt deze ook open gedraaid. En dit is het moment waar het lastig wordt.

Met de opdrachtkaarten die anderen voor zich hebben liggen moet je gaan bedenken welke kaart je denkt dat anderen gaan spelen en welke kaart dan logisch is voor jou om te spelen. Je speelt je laatste cijferkaart, draait deze open en komt er achter of jouw redenering in synergie was met de rest. Als genoeg spelers hun opdracht hebben gehaald, winnen jullie die ronde. Hebben jullie het ronde aantal dat op de missiekaart staat gehaald, dan winnen jullie de missie en kunnen jullie door naar de volgende!

 

Synergy is een spel met “campaign game” elementen. Zo begin je bij missie 1 en speel je naast nieuwe missies ook nieuwe actiekaarten en uitdagingen vrij. In totaal zijn er 30 missies. Elke missie is net een stapje moeilijker dan de vorige. Hierdoor is Synergy erg leuk om met een vaste groep te spelen. Speel 1 voor 1 de verschillende missies en raak steeds beter op elkaar ingespeeld. Hebben jullie alle missies gehaald? Dan kan je daarna zelf kiezen hoe moeilijk je het wilt maken en welke missie je wilt spelen, of natuurlijk je eigen missies bedenken!

Synergy is ontworpen door Robert Brouwer, die al eerder Kobito uitgaf bij Jolly Dutch en van wie dit jaar nog vele spellen op de planning staan bij verschillende uitgevers. Het artwork is van de hand van Gustavo Furstenau, die onder andere Click! The Great Wall en Unbeetable vormgaf. Synergy is een spel in de milieuvriendelijk geproduceerde Jolly Club kaartspellenlijn van Jolly Dutch, wat betekent dat het is gemaakt van FSC-materialen, biologisch afbreekbaar plastic, inkt, en hars in plaats van lijm. Ook de volledige carbon footprint wordt gecompenseerd.

Duik ongekende rijkdommen op in “ Sea or Shore ”

2024-04-26 14:16:00

Voor het tweede spel van de Jolly Club van 2024…


Dineer als een vorst in “ Royale: Party at Louis…

2024-02-23 11:18:31

Deze week kwam het eerste spel van 2024 van de…


Waag de sprong in het diepe bij In Too Deep

2023-12-07 16:45:25

Jolly Club leden werden deze maand vroeg verrast met het…


Sla je tegenstander tot moes in PULP

2023-11-02 16:56:36

Elke keer is het weer een verrassing voor de Jolly…


Het 10e Jolly Club spel is bekend!

2023-09-01 14:53:25

Wat gaat de tijd toch snel, het 10e Jolly Club…