Illustrator wedstrijd

Illustrator wedstrijd

Jouw illustraties in een Jolly Dutch spel?

Is het altijd jouw droom geweest om de illustraties voor een spel te ontwerpen? Nu is je kans! Bij Jolly Dutch geven we graag opkomend talent een kans om de bordspelwereld in te stappen. Afgelopen jaar hielden we al een ontwerpwedstrijd voor een nieuw spelidee. We waren zeer positief verrast over alle creatieve inzendingen. De ontwerpwedstrijd was zo succesvol dat we zelfs meerdere van deze spelideeën dit jaar gaan uitgeven. Nu willen we ook graag illustratoren een platform naar de bordspelwereld bieden. Vandaar dat we nu een illustrator wedstrijd houden!

Wat houdt deze illustrator wedstrijd in?

Voor een klein kaartspel met 110 kaarten zijn we op zoek naar unieke illustraties. Het wordt een kaartspel waarin cijfers centraal staan. Om de kaarten visueel aantrekkelijk te maken willen we in de cijfers verschillende werelden verwerken. Uiteindelijk hebben we voor dit spel vijf verschillende werelden nodig, maar voor deze wedstrijd vragen we je om één wereld te illustreren. De winnaar van de wedstrijd bieden we een marktconform contractaanbod met de opties voor een vast bedrag of royalty’s aan, om de andere vier werelden te ontwerpen. De ingestuurde art/afbeelding blijft eigendom van jou als illustrator, tot we een contract overeenkomen. Meer informatie over de creatieve vormgeving vind je hier: download creatieve briefing.

Wat zijn de voorwaarden?

De uitgebreide voorwaarden vind je terug in bovenstaande creatieve briefing. De voorwaarden in het kort zijn:

• De illustraties dienen gemaakt te worden in Photoshop of Illustrator
• Er dient met verschillende bewerkbare lagen gewerkt te worden
• Verhouding van de kaarten is 58 x 88 mm, maar het bestand moet minimaal 1370 x 2079 pixels zijn
• Jouw inzending kan opgestuurd worden als pdf, png of jpg.
• De winnaar dient van 4 t/m 25 maart beschikbaar te zijn voor het ontwerp van de overige werelden
• De inzending blijft jouw eigendom, wij mogen dit niet gebruiken tenzij we een contract overeenkomen

Hoe doe ik mee?

Stuur uiterlijk 28 februari een mail naar illustrator@jollydutch.com met in de bijlage jouw ontwerp in pdf, png of jpg en voeg eventueel je portfolio toe. We brengen ieder jaar minimaal 6 kaartspellen uit, dus als je je portfolio toe voegt houden we deze in onze database voor volgende spelontwerpen.