Faq

faq

Veel gestelde vragen

Chartered: The Golden Age

Ja, het hoofdkwartier maar ook de ‘gratis’ pakhuizen moeten buiten de bufferzone blijven.

Ja, het hoofdkwartier is een tweede verdieping en je kan er dus gelijk een derde verdieping aan toevoegen (en daarna een vierde en een vijfde), alleen voeg je bij hoofdkwartieren de verdiepingen onderaan toe zodat het bestickerde pakhuis bovenaan blijft (en je er op termijn een vlag in kan zetten).

Ja, je mag twee aandelen verhandelen. Dat betekent dat je 2 mag kopen, 2 mag verkopen of 1 verkopen en 1 kopen.

Het is uitzonderlijk, maar het kan. Als een speler geen geld heeft voor een nieuwe kaart, geen kaarten meer kan spelen en geen aandelen heeft om te verkopen dan moet de speler passen totdat hij weer kan (als zijn bouwkaarten bijvoorbeeld in een bufferzone vielen) of tot het einde van het spel.

Nee, eenmaal gekocht blijven de bouwkaarten in je hand tot je ze speelt.

Nee, je bent verplicht al je aandelen te verkopen van de kleinere partij in een fusie. De fusie is pas afgerond als van de kleinere partij alle aandelen zich weer in de bank bevinden.

Alle spellen zijn taal-arm gemaakt en er is maar één versie, de namen van de bedrijven zijn de oud-Nederlandse woorden voor de grondstoffen/producten zodat dit beter in het thema past. Je spel is dus wel Nederlands, maar elementen zijn oud-Nederlands.

Stuur een foto van de verkeerd gedrukte elementen, beschadiging of missende onderdelen naar info@jollydutch.com

Nee, er zit geen verschil of voorkeur in. De nummers op de hoofdkwartieren zijn er slechts voor het geval dat je een hoofdkwartier kwijt raakt zodat je dan duidelijk kan aangeven welke je mist.

Door de 2mm snij marge die de producent toepast zijn bij een deel van de spellen de stickers voor de hoofdkwartieren langer dan. Het handigste is om met een schaartje het overbodige stuk af te knippen zodat er niets meer uitsteekt, op die manier raakt een sticker ook niet snel los.

De tabel op de eerste pagina van de Nederlandse spelregels bevat een fout voor de 3-speler opzet, de andere speler aantallen kloppen wel. Voor 3 spelers behoor je de grijze en blauwe kaarten te gebruiken, niet de rode aangezien deze voor de ‘grote’ kant van het bord zijn.

Dit zijn puur reserve kaarten voor het geval je een andere kaart kwijt raakt, dan kan je een van deze kaarten als vervanging inzetten.

Boogie Beasts

Answer

Answer

Answer

Herrlof

Answer

Answer

Answer

For any other questions, please reach out to us on info@jollydutch.com or via our Facebook page.