Toernooi Zuiderspel23

Operation Cuckoo toernooi Zuiderspel 2023

Op zondag 19 maart organiseren wij op de Zuiderspel beurs een Operation Cuckoo toernooi. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om je tactisch inzicht in dit simpele maar toch tactische spel te testen. Doordat het spel snel speelt hoef je ook niet uren uit te trekken voor het toernooi maar is het te combineren met een normaal bezoek aan de beurs.

De winnaar van het toernooi krijgt een houten luxe versie en een standaard versie van Operation Cuckoo beide met handtekening van de auteurs. De nummer twee krijgt een standaard versie met handtekeningen. Alle deelnemers kunnen een standaard versie (met of zonder handtekeningen) kopen voor 12 euro in plaats van de beursprijs van 18 euro.

De praktische punten:

  – Inschrijven kan bij de verkoopbalie tot 30 min voor aanvang van het toernooi. (tot 13:30)
  De eerste ronde begint op zondag 19 maart om 14.00 uur, spelers moeten uiterlijk om 13.55 uur aanwezig zijn.
  – Het toernooi vindt plaats op de Jolly Dutch stand op de Zuiderspel beurs (je moet zelf je kaartje voor de beurs kopen).
  – Het aantal rondes is afhankelijk van het aantal spelers, er is maximaal plaats voor 32 spelers en in dat geval zijn er vijf rondes.

De toernooi regels:

  – Het is een knock-out systeem: je speelt één tegen één en de winnaar gaat door naar de volgende ronde, de verliezer ligt uit het toernooi.
  – Een ronde is ‘best of three’: de eerste speler die twee keer heeft gewonnen gaat door naar de volgende ronde.
  – Voor elke ronde staat 30 minuten. Zijn alle spelers voor die tijd klaar en alle spelers aanwezig die in de volgende ronde mee doen, dan kan de volgende ronde eerder beginnen.
  – Het spel wordt op de ‘basis’ kant van het bord gespeeld.
  – Heb je een speelstuk bewogen en los gelaten, dan kan je niet meer terug. Heb je het speelstuk nog vast, dan mag je terug en zelfs toch nog een ander speelstuk gebruiken.